Vízellátás tervezés

Szinte valamennyi gazdasági tevékenységhez szükséges megfelelő mennyiségű és minőségű víz rendelkezésre állása. A vízellátás során az adott gazdasági tevékenységhez szükséges ivóvizet, öntözővizet, vagy technológiai vizet közüzemi vízellátás hiányában elsősorban felszín alatti vizekből, talajvízből, vagy rétegvizekből nyerhetjük. A vízellátás során szükséges a vízigényekre épülő, elvárt mennyiségi és minőségi paramétereknek megfelelő víz biztosítása, amely tervezést kíván. A tervezés során a hidrogeológus, kúttervező, a kúthoz tartozó gépészeti tervező szoros együttműködése szükséges. Gyakori problémaként jelentkeznek a felületes tervezés miatt, a vízigényeket nem figyelembe vevő, a vízellátási rendszer kivitelezési hiányosságaiból származó üzemeltetési meghibásodások (homokoló kút, vasas víz, alulméretezett csőhálózat, stb.).

Vízellátás (vízi létesítmény) tervezés során a környezetvédelmi és hidrodinamikai vizsgálatokhoz különböző célú figyelőkutak, monitoringkutak létesítése lehet indokolt.

A GEO-SIVO Kft. vállalja vízellátó kutak komplex tervezését, engedélyeztetését, vízföldtani naplók, kútdokumentációk és szakvélemények készítését, kútfúrás műszaki ellenőrzését, valamint monitoring rendszerek tervezését és monitoring kutak létesítését, üzemeltetését egyaránt.

Több mint 20 éves kivitelezői tapasztalatunkkal vállaljuk vízellátást biztosító (ivóvizes, ipari és öntöző-vizes kutak, kommunális illetve mezőgazdasági célú kutak kivitelezését, javítását, kútfej,-kútgépészet kialakítását.

 

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás