Rendszeres adatszolgáltatások

Egyes tevékenységekhez kapcsolódóan jogszabályi kötelezettség, hogy adatot kell szolgáltatni a hatóság felé. Ezen adatok általában a kibocsátott anyagok mennyiségére és minőségére vonatkoznak.

Egyes szakterületekhez kapcsolódóan külön adatlapokon kell bevallást tenni.

Hulladékgazdálkodás területén a képződő hulladékokról kell bevallást tenni minden olyan szervezetnek, ahol a megadott küszöb feletti hulladék mennyiség képződik. E területen külön kell a veszélyes és nem veszélyes hulladékokról adatot szolgáltatni. A hulladékgazdálkodást végzőknek (a csak szállítást végzőket kivéve) mennyiségtől függetlenül kell éves vagy negyed éves gyakorisággal beküldeni a hatóság felé az űrlapokat elektronikus úton.

Levegőtisztaságvédelem területén is a kibocsátott pontforrás szennyező anyagainak koncentrációja alapján kell bevallást tenni az adott időszakra (általában éves) vonatkozó kibocsátott szennyező anyag mennyiségekről. A bevallás az 5 évente esedékes mérések alapján történik számítással vagy konkrét mérés alapján.

A felszíni víz és felszín alatti vizekkel kapcsolatban szintén a kibocsátott szennyező anyagok mennyiségének ellenőrzésére, valamint a felszín alatti vizeket érintő előírások betartásának ellenőrzésére szolgál.

 

A fenti adatszolgáltatásokról az erről szóló külön menüpontokban olvashat bővebben. Ha nem találta meg kérdésére a választ vagy adatszolgáltatással kapcsolatos árajánlatot szeretne kérni, megteheti a kapcsolat oldalon lévő elérhetőségeken.

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás