KAR (KÜJ, KTJ szám) igénylés

KAR rendszer


Minden cégnek, szervezetnek, mely a környezetvédelmi hatósággal kapcsolatba kerül (engedély, adatszolgáltatás, stb.) be kell jelentkeznie a környezetvédelmi alapnyilvántartó rendszerbe (KAR), ahol jogi személyenként egy, és telephelyenként további egy-egy azonosító számot kap.  A bejelentkezési kötelezettséget a környezeti alapnyilvántartásról szóló 78/2007 (IV.24.) Korm. rendelet írja elő.

A környezetvédelmi adatszolgáltatáskor ezen azonosítók feltüntetése, ezek nélkül nem teljesíthető. 

A KAR rendszerbe történő bejelentkezést 2014 november 20-tól csak elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lehet megtenni. Ehhez az ÁNYK-program letöltése szükségesNem természetes személy esetén adatszolgáltatás kizárólag természetes személy meghatalmazott útján teljesíthető. E meghatalmazást csatolni kell a kérelemhez, aláírást követően szkennelt fájlformátumban a KAR adatszolgáltatás mellékleteként kell benyújtani.

 

A környezetvédelmi alapnyilvántartás környezetvédelmi szakterületeket lefedő nyilvántartások közös alapadatait tartalmazó nyilvántartás. A nyilvántartásba a környezetvédelmi igazgatással kapcsolatba kerülő ügyfelek, valamint környezetvédelmi objektumok azonosító adatai kerülnek be.


KÜJ, KTJ 

A rendszerbe bejelentkező szervezet (jogi személy) egy országos érvényű, egyedi azonosító kap. A KÜJ szám (környezetvédelmi ügyfél jel) azonosítja a szervezetet a környezetvédelmi igazgatásban ügyfélként, az egyes szervezetek különböző telephelyeit a környezetvédelmi területi jel (KTJ) szám azonosítja. Több telephellyel rendelkező cég kaphat több KTJ számot is, de KÜJ száma) mint a céget azonosító szám) csak egyet. A hatóságok felé teendő adatszolgáltatás (pl.: hulladékgazdálkodási, levegőtisztaságvédelmi stb.) akkor teljesíthető, ha az ügyfél rendelkezik ezen azonosító számokkal.


Több megkeresés is érkezett hozzánk azzal kapcsolatban, hogy hol található meg az egyes cégeknek kiadott azonosítható számok.

A 2014 novemberétől induló OKIR nyilvántartás lehetőséget ad a KÜJ és KTJ számok keresésére is! 

Amennyiben további kérdése merült fel, vagy ajánlatot szeretne kérni, küldjön üzenetet a kapcsolat oldalon lévő űrlapon vagy keressen elérhetőségeinken.

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás