Adatszolgáltatás

Egyes esetekben a környezetvédelmi jogszabályok kötelező adatszolgáltatást írnak elő a tevékenységet végzőnek. Ezen adatok alapján kap a hatóság például a tevékenység kibocsátásának, a környezet igénybe vételének mértékéről, valamint a hulladékok mennyiségéről információt. Az adatszolgáltatásokat általában évente kell megtenni, de vannak esetek, amikor a jogszabály ennél sűrűbb adatszolgáltatást ír elő.

A kötelező környezetvédelmi adatszolgáltatás 2015 év elejétől csak elektronikus úton tehető meg ügyfélkapun keresztül. Egy, az adóbevalláshoz hasonló nyomtatvány kitöltő program (ÁNYK) segítségével kell az adatokat rögzíteni és elektronikus úton beküldeni az adott hatóság felé. A program használatával kapcsolatos technikai segítség itt található.

 

 

A Földművelésügyi Minisztérium által üzemeltetett OKIR (Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer) rendszer tárolja a beérkező környezetvédelmi bevallások ( vízgazdálkodási, hulladékgazdálkodási-, levegőtisztaságvédelmi, stb.) adatait, illetve a feldolgozott adatok egy részét már le is lehet kérdezni. Az adatokat továbbra is a környezetvédelmi hatóságok hagyják jóvá, illetve az adatszolgáltatási határidők sem változtak! 

Az almenü pontokban további információt talál az egyes adatszolgáltatásokról.

 

Felszíni vízminőség védelmi bevallás

Felszín alatti vízminőségvédelmi bevallás

Hulladékgazdálkodási bevallás

Levegőtisztaságvédelmi bevallás

Vízkészlet járulék

A cégcsoport további tagjai:

Csernozjom Kft.

Csernozjom Bt.

Csernozjom Kft.

Mezőgazdasági tanácsadás, precíziós növénytermesztés, talajvédelmi, élővilág és természetvédelmi szakértés.

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.

 

GEO-SIVO Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft.

Környezetvédelem   Természetvédelem   Vízépítés   Tanácsadás